The Barcamp Podcasts (13): Conversion architecture

Bart De Waele werkt voor een bouwbedrijf want hij is blog- en websitebouwer. Op Barcamp sprak hij over conversie architectuur. Hij had zelfs een plannetje mee en dat ziet er zo uit:

conversie architectuur

Op het plannetje staat een trechter waarmee Bart een “leads machine” kan bouwen. Alice verdenkt er hem wel van dat hij stiekem ook naar de werking van het hart heeft gekeken met al die bloedbanen en zo. Was Bart misschien liever dokter geworden in plaats van architect?

No comments

The Barcamp Podcasts (12): Financial Life 2.0

Filip Vandegehuchte sprak op Barcamp over geld verdienen op het internet. Irèe vond dit natuurlijk zeer interessant, aangezien zij gehoord had dat een financiële injectie al even goed helpt dan een Botox behandeling (met het bijkomende voordeel dat je nog kan lachen).
De presentatie van Filip trok trouwens opvallend veel geïnteresseerden. Die aanwezigen spreken nu nog geregeld af om samen tripjes te doen met hun nieuwe zeiljachten.
Springt u ook op de boot?

No comments

The Barcamp Podcasts (11): Interview met Workspace Unlimited

Workspace Unlimited is een kunstenaarscollectief en werd opgericht door Thomas Soetens en Kora Van den Bulcke. Op Barcamp lieten ze het publiek een voorproefje zien van Implant, een virtuele wereld ontwikkeld in samenwerking met de Vooruit in Gent. In Rotterdam werd reeds eerder DEVMAP aan het publiek voorgesteld, in Montreal heet het project Extension. In september gaan deze 3 steden, respectievelijk met Implant, DEVMAP en Extension, samen het begrip virtuele wereld een nieuwe dimensie geven.

Alice en Irène kijken er alvast naar uit om eens virtueel te gaan shoppen in Rotterdam en Montreal.

implant in de Vooruit

1 comment

The Barcamp Podcasts (10): Bruno Lowagie en iText PDF

Alice was aandachtig aan het luisteren toen Bruno aan zijn presentatie begon over iText PDF. Het verhaal begon bij een jongetje dat graag een BMW wou hebben, maar uiteindelijk aan de grasmachine begint te sleutelen.

Ergens moet dat jongetje zich niet thuis gevoeld hebben in de tuinindustrie, want vandaag is hij een grote meneer in de software wereld. Zijn ervaringen en kennis schreef hij op voor de uitgeverij Manning: iText in Action.

Misschien moeten Alice en Irène eens beginnen sleutelen aan hun micro en opnameapparatuur…

3 comments

The Barcamp Podcasts (9): Interview met Bruno Lowagie

Op schoot bij Bruno. Alice zette de micro aan en Bruno begon te praten en te praten. Over Open Source, zijn boek, advocaten, GPL en MPL, zijn werk aan de universiteit, documenteren, een geheime Amerikaanse weldoener, waarom verkopen voor verkopers is en niet voor ingenieurs, het Australische leger en nog vele andere wetenswaardigheden.

Op vraag van zijn publisher begon Bruno weer te bloggen. Niet over persoonlijke dingen en ook geen filmbesprekingen meer, maar om een beetje reclame te maken voor zijn boek.

Alice vond Bruno zo sympathiek dat ze prompt voor Irene zijn boek iText in Action bestelde. Alice wacht op de vertaling in het Frans.

3 comments

The Barcamp Podcasts (8): Tagging Manager

Irène en Alice kennen heel wat tags uit hun hoofd. Vanuit de tijd dat ze graffiti beoefenden als hobby. Net voor de karaoke rage was dat. Ze waren dan ook verrast te zien dat “tagging” op het programma van Barcamp stond.
Maar al gauw bleek dat Bart Van Herreweghe het over iets heel anders had.
Tagging Manager is een tool waarmee je als gebruiker webpagina’s kan “taggen” (een label geven en opslaan in een lijst). Een beetje zoals del.icio.us dus.
Het systeem werd ontwikkeld voor gebruik bij de Federale Overheid en heeft daarom een aantal specifieke opties (meertaligheid bijvoorbeeld).
Tagging Manager is open source software en kan gedownload worden op Sourceforge.
In deze presentatie leggen Bart Van Herreweghe en Yannick Ongena alvast uit wat Tagging Manager juist is en kan.

1 comment

The Barcamp Podcasts (7): Aggregating the wisdom of crowds

Jesse Wijnants, ondertussen afgestudeerd, stelde op Barcamp zijn thesisproject voor: “Evolution of online content and online users – Aggregating the wisdom of crowds”.

Alice ging ging kijken naar de presentatie en slaagde erin de kern van het verhaal over te schrijven: “The better your content is syndicated the more possibilities you create for users to interact with your content. Syndicated content is easier to consume, collate, comment on, collaborate with, (re)create..”

Het model achter deze theorie werd door Jesse de “Upward spiral of syndicated content” genaamd. Alice denkt nochtans dat het meer over “fysica en krulspelden” gaat.
Upward Spiral

1 comment

The Barcamp Podcasts (6): Wat is Rss, een tagcloud, een folksonomy?

Rss, Tags, Tagclouds en andere natuurverschijnselen waren hét gespreksonderwerp op Barcamp.
In deze podcast ontsnappen ontsnappen Alice en Irène net op tijd aan een regenbui en achtervolgden de Barcampers tot in de toiletten met de vraag “Wat betekent RSS, tagcloud en folksonomy?

No comments

The Barcamp Podcasts (5): Wikipedia

Wikipedia is een encyclopedie op internet. Maar wat er zo bijzonder is aan wikipedia, is dat iedereen kan meehelpen aan het opbouwen, aanvullen of corrigeren van deze encyclopedie.
Kan dit systeem wel betrouwbaar zijn? Is wikipedia geloofwaardig?
Deze vragen stelde Irène aan de Barcamp-bezoekers. U hoort Luc Van Braekel (LVB.net), Miel Van Opstal (Coolz0r), Ine Dehandschutter (matuvu.nu) met een kikkerprobleem, Peter Forret (Forret.com), Tanguy De Kelver (These Days), Bart De Waele (Netlash) en ook Clo Willaerts (Bnox), die zichzelf probeerde “wit te maken”.

Links bij deze podcast:

2 comments

The Barcamp Podcasts (4): Een druppel met Dries

Wist u dat Drupal, één van de meest gebruikte Content Management Systemen (CMS) van het moment, bedacht werd door de Belg Dries Buytaert?
Enkele jaren geleden programmeerde de toen nog studerende Dries “Drop”, een berichtensysteem om makkelijker met z’n vrienden op kot te kunnen communiceren. Hoe Drop Drupal werd vertelt hij zelf in dit spannende interview met Alice…

3 comments

Next Page »