Filmmaking 2.0

Het rommelt en beweegt al een hele tijd in videoland (en daarmee bedoel ik niet de keten van videotheken waarvan u vroeger wel eens een filiaal bezocht).
Nee, internetvideo en goedkopere bandbreedte zorgen ervoor dat een heleboel alternatieve filmmakers die niet opgenomen worden in de commerciële filmproductie toch aan de bak komen.

Arin & Susan bijvoorbeeld, die over het onstaan van hun relatie de film “Four eyed monsters” draaiden.
In onderstaande reportage van videoblogger Steve Garfield vertellen ze hoe ze erin slaagden Four eyed monsters te promoten via het internet.Arin en Susan zijn zelf ook verwoedde videobloggers. Ze maakten onder andere reportages voor Sundancechannel, een videoblogkanaal op Youtube waar je het SunDance Festival 2007 op de voet kan volgen. Sundance is het belangrijkste Amerikaanse filmfestival voor onafhankelijke en alternatieve kwaliteitsfilms.
Eén vanArin en Susan’s reportages gaat over de nieuwe animatiefilm “We are The strange“, een homemade low budget project van weirdo M.strange, dat goed op weg is om een culthit te worden.

Filmmaker M.Stange doopte zijn huisgemaakte animatie-effecten “Str8nime”. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd wat str8nime nu precies is…