Tour de force

Straks zal ik mijn filmcamera achterop de fiets laden en me vanuit het kleine gehucht Eeksken (Lovendegem) naar Gent begeven.
16 km langs de Lieve: een loodzware opdracht.
Aangekomen in Gent zal ik proberen een glimp van de finish van de Tour de France vast te leggen op de gevoelige plaat (in mijn geval een lege dvcam casette).

Mogelijke scenario’s zijn:
A) lekke band: waardoor het eerste objectief, nl. finishen in Gent niet gehaald wordt.
B) na aankomst in Gent vertrappeld worden in de massa met inbegrip van camera
C) Na het sucessvol filmen van de aankomst van de tour bijna omkomen van ontbering, honger en dorst omdat niemand nog kan bewegen in de mensenmassa en na 2 dagen de tape van de aankomst moeten verhandelen voor een beetje water.

U merkt het misschien: als voornamelijk rustig thuiswerkende schermslaaf (die zich nog levendig herinnert dat Pukkelpop 15 000 bezoekers had en dat dat veel was) heb ik een beetje een probleem met grote massa’s.