Hosting kiezen voor je website

hosting voor uw websiteWie een website wil, heeft hosting nodig: een plaats op het internet waarop je website staat.
Hosting gebeurt steeds op een webserver en meestal is dit een “gedeelde server”.
Dat wil zeggen dat er naast jouw website ook nog een heleboel andere sites op gehost worden.

Als webdesigner biedt ik ook hosting aan aan mijn klanten. Hoewel ik zelf geen webservers beheer (dat laat ik over aan gespecialiseerde bedrijven) , zorg ik wel voor het opzetten van websites en mailboxen en het afhandelen van de administratie. Als er iets mis is, zoek ik het uit en los ik het op.

Waarom biedt ik  webhosting aan?

Omdat niet alle hostingbedrijven dezelfde kwaliteit aanbieden, is het belangrijk een goeie keuze te maken. Als je investeert in een website, is het ook belangrijk dat ze snel en goed bereikbaar is. En dat je bij problemen snel de juiste mensen kan contacteren.

Het hosten van je website is een heel technische materie. De server moet de programmeertaal en de scripts op de website ondersteunen.
De server moet makkelijk te onderhouden en in te stellen zijn en als er iets mis gaat, moet er vlot support geleverd worden door het hostingbedrijf. Het hostingbedrijf moet bovendien duidelijk communiceren over problemen of storingen (en wat ze eraan doen).
Vaak hebben mijn klanten reeds hosting besteld. En vaak hebben ze dan de goedkoopste hostingprovider gekozen, die meteen ook gratis hun domeinnaam registreert of en ander voordelig aanbod doet.
Dit impliceert dat ik als webdesigner moet samenwerken met een hostingbedrijf dat misschien niet aan mijn voorwaarden voldoet (vlotte support, geschikte ondersteuning, enz.).
In het verleden is het al vaak gebeurd dat ik heel wat extra uren aan de telefoon hing om hostingproblemen op te lossen met het hostingbedrijf van een klant.
Daarom biedt ik zelf ook hosting aan. Ik werk samen met bedrijven die ik ken en waarvan ik kan garanderen dat het opzetten van de website en mailboxen geen extra werk met zich meebrengen.

Zo zijn er geen verrassingen en moet ik geen extra support aanrekenen. Bovendien sta ik als webdesigner en beheerder van de website steeds in contact met het hosting bedrijf en ben ik op de hoogte van wijzigingen, technische onderbrekingen en storingen.

Hosting bij Mixette

Mixette biedt  hostingoplossingen aan vanaf 60 euro per jaar (excl. BTW) voor kleine en lichte websites.  Wil u een website met een Content Management systeem? Dan hebben we een robuuste hostingoplossing van 130 euro per jaar (excl. BTW)
Afhankelijk van de grootte van uw website en andere technische factoren, zal kunnen we u een hostingoplossing op maat aanbieden.